Bilfinansiering

DAAL Bil erbjuder finansiering i samarbete med DNB Finans, som är en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkring. Finansieringsalternativet har en väldigt förmånlig ränta och tillhör marknadens bästa. Privatpersoner under 65 år samt egenföretagare får dessutom fritt låneskydd under de tre första månaderna.

Om du redan vet vad du är ute efter och hur en bilfinansiering går till kan du besöka sidan Sälj bil för att få din bil värderad. Givetvis förbinder du dig inte till att sälja din bil genom att fylla i och skicka dina uppgifter till oss.

Bra att veta om bilfinansiering

  1. Tänk över vilken kostnad som känns rimlig för dig och din ekonomi. För att få en uppfattning om bilens totalkostnad finns det tre huvudsakliga punkter att ta hänsyn till, och de är kontantinsats, månadsbetalning och restvärde. Vi hjälper dig mer än gärna med denna beräkning för att du ska få en månadskostnad du känner dig bekväm med.

  2. Att ta ett lån kan i många fall vara det mest ekonomiskt fördelaktiga alternativet. Detta beror på att räntekostnader upp till 100 000 kronor per år är avdragsgillt i deklarationen och du slipper binda upp större summor på en och samma gång för att betala för din bil.

  3. Det är alltid klokt att vara förutseende och räkna på bilens andrahandsvärde redan från början. Då slipper du onödiga överraskningar i form av restskuld den dagen du ska köpa en ny bil. Givetvis kan vi även hjälpa dig med att beräkna bilens andrahandsvärde.

  4. Att ha en helförsäkring är ett krav för att få teckna ett billån. Om du köper en nyare bil räcker det dock med en halvförsäkring eftersom nyare bilar oftast har en vagnskadegaranti de första tre åren. Halvförsäkringen och vagnskadeförsäkringen kompletterar varandra och räknas därav som en helförsäkring.

  5. Billån kan endast tecknas om du köper bilen av auktoriserad bilhandlare, som oss på DAAL Bil. Det innebär alltså att du inte kan teckna ett billån om du planerar att köpa bilen av en privatperson.

Om du vill veta mer om vilka alternativ som finns när det kommer till bilfinansiering är du varmt välkommen att kontakta oss på: 08-55109320 eller info@daalbil.se