Byta bil

Om du är intresserad av att byta ut din bil mot en annan kan vi på DAAL Bil hjälpa dig. Att byta sin bil via en bilhandlare har många fördelar, och är i många fall ett måste om du har lån på bilen. På den här sidan kan du läsa mer om vad som gäller.

Kontakta oss om du vill byta in din bil

Tänk på detta om du vill göra en inbytesaffär och har lån

Om du har lån på din bil och vill sälja den finns det egentligen bara tre alternativ att välja på med tanke på att pengarna du lånat alltid måste betalas tillbaka till långivaren:

1. Betala kvarvarande skuld innan du säljer.

2. Sälja bilen till privatperson som tar över dina resterande lån.

3. Sälja bilen till en bilhandlare som tar över dina resterande lån.

Om du inte har möjlighet att betala av kvarvarande skuld på din bil innan du säljer, är oftast det lättaste alternativet att sälja din belånade bil till en bilhandlare. Att sälja en belånad bil till en privatperson är ofta knepigt då det kräver att köparen ska vara beredd att ta över bilens befintliga lån, vilket de flesta inte är.

Vi löser ditt lån om du vill byta in din bil

Att det finns lån på din bil är inget problem om du vill byta in din bil hos oss. Priset du får hos oss är visserligen ofta lägre än det du hade kunnat få om du sålde till privatperson, men det är samtidigt enklare och mindre tidskrävande och om du har lån på bilen är det oftast det enda alternativet. Dessutom är det faktiskt inte ens säkert att du kommer tjäna några pengar på att göra det privat i slutändan:

  • Du slipper lägga tid och pengar på annonsering av din bil – det sköter vi.

  • Du slipper allt krångligt pappersarbete som kan komma med ett ägarbyte – allt sådant sköter vi.

  • Du slipper risken att få två bilar på halsen om du inte får din bil såld.

  • Du kan använda din inbytesbil som kontantinsats när du köper med finansiering.

Byt din bil innan den tappar i värde

Om du funderar på att byta bil är vårt tips att inte vänta allt för länge innan du gör slag i saken. Bilar tappar snabbt i värde vartefter de blir äldre och får ett högre miltal. Bilar som är äldre än 10 år är exempelvis ofta väldigt svårsålda. Tveka därför inte att kontakta oss om du vill byta in din bil.