Värdera din bil

Hur går det till när vi värderar din bil?

Att göra korrekta och rättvisa värderingar av bilar är en av grundpelarna inom vår verksamhet. Att en värdering går rätt till är viktigt för dig som vill sälja, den som köper och för oss och vårt rykte. Därför vill vi ge er en lite bättre inblick i hur själva värderingsprocessen går till och hur vi resonerar:

1. I det första steget går vi igenom de uppgifter du fyllt i på sidan sälj bil. Här frågar vi exempelvis om bilens miltal, dess utvändiga skick, invändiga skick, hur mycket av bilens servicehistorik som finns dokumenterad etc.

2. De uppgifter du försett oss med om bilens skick och historik vägs sedan in tillsammans med aktuell statistik, prognoser och försäljningsstatistik kopplade till – eller närliggande – den bil du vill sälja.

3. Slutvärderingen sker när vi får möjlighet att inspektera bilen. Under inspektionen tittar vi bland annat på servicehistoriken, skicket på bilens insida (interiören) och skicket på bilens utsida, exempelvis skicket på plåten och lacket.

Om du vill få din bil värderad på en gång ska du följa instruktionerna på sidan sälj bil.
Att fylla i dina uppgifter innebär givetvis inte att du binder dig till att sälja bilen!

Fördelar med att få sin bil värderad

Att värdera bilen är viktigt då man ska sälja säger sig självt, men det finns faktiskt andra anledningar att värdera sin bil som man kanske inte tänker på:

Om du ska köpa en ny bil: om du planerar att köpa en ny bil måste du veta hur mycket din nuvarande är värd för att få en uppfattning om hur mycket pengar du har att röra dig med.

Om du vill sälja bilen efter värderingen

När värderingen väl är klar får du ett bud av oss. Sedan är det helt upp till dig om du vill sälja eller inte. Budet du får av oss ligger alltid lite under det marknadsvärde vi beräknat att bilen har. Det är på detta sätt vi får betalt för det arbete vi lägger ner på att få bilen såld. Detta innebär att du skulle kunna få mer betalt om du försöker sälja bilen på egen hand, men det är absolut inte säkert. Dessutom innebär det en hel del extra jobb och mödosamt pappersarbete, vilket gör att de flesta inte tycker att det är värt det i slutändan.