Sälj din bil

Fyll i ditt registreringsnummer och svara på några frågor. Inom kort får du ett bud!

Snabb värdering online
Fri upphämtning inom hela sverige
Pengar på kontot direkt

Kom igång

Vi köper i första hand personbilar och transportbilar med mätarställning på 15 000 mil eller lägre. Ring oss:08-551 093 21

Hur många mil har bilen gått?
Hur är det invändiga skicket på bilen?
Hur är det utvändiga skicket på bilen?
Hur är bilens servicehistorik?
Vilka hjultyper ingår?
Hur många nycklar har bilen?
Är det något mer du vill att vi ska veta om din bil som kan påverka värderingen?
Ange dina kontaktuppgifter så att vi kan återkomma med ett bud.
Våra kunder säger

1. Snabb värdering och bud online
Du får ett bud baserat på dina uppgifter. Budet gäller i 7 dagar.

2. Hämtning inom 24 timmar
Efter att du godkänt budet hämtar vi bilen. Vi ordnar städning och tvätt.

3. Pengarna direkt på kontot
Vi löser eventuella lån på din bil och betalar ut resterande belopp till ditt konto innan överlämning av nyckel.

4. Snabbt digitalt ägarbyte
Utan krångligt pappersarbete.

Sälja bil privat eller till bilhandlare, vad ska man välja?

När man ska sälja sin bil måste man bestämma om man ska sköta jobbet själv eller låta ett proffs ta över jobbet. Vad är egentligen bäst, att sälja själv eller låta en bilhandlare sälja bilen? Svaret är väldigt individuellt och det handlar egentligen mest om hur mycket tid och energi du har att lägga ner på processen. Att sälja en bil själv kan bli en lång och krävande process.

Det första du måste göra är att sätta rätt pris på bilen, ta säljande kort och skapa en bra bilannons. Sen gäller det att svara på eventuella spekulanters meddelanden och boka tid för att visa bilen. När du väl har en köpare behöver du sedan lösa allt pappersarbete och fixa ägarbyte på bilen. En hel del jobb helt enkelt och ibland behöver man göra flera annonser och boka många visningar innan man hittar rätt köpare.

En annan sak att tänka på när du ska sälja en bil privat är att köpare gärna vill ha finansieringsalternativ när de köper en bil. Många har inte råd att betala kontant, då kan det vara skönt att ta hjälp av en bilhandlare som kan erbjuda olika betalningsalternativ till potentiella köpare. Dessutom slipper du sköta allt pappersarbete som tillkommer med försäljningen samt att fixa med ägarbytet.

Risken att man möter oseriösa köpare ökar även markant när man väljer att sälja privat. Väljer man däremot att anlita en bilfirma kan man känna sig trygg med att bilförsäljningen sköts på rätt sätt. På DAAL Bil köper vi bilen direkt ifrån dig och sköter hela processen med att få bilen tvättad, fotograferad och allt därtill. Vill du få hjälp med att sälja din bil? Skicka in en kostnadsfri värdering så hör vi av oss inom kort!

Behöver du hjälp med att sälja en bil med lån?

Inga problem! De flesta har idag lån knutna till sina bilar och vi kommer se till att alla eventuella lån blir lösta och att resterande belopp betalas ut till dig direkt när du säljer din bil till oss.

Vill du byta in din bil?

Vanligtvis när man vill sälja sin bil är det för att köpa en ny eller bättre begagnad bil. Då kan det vara extra smidigt att byta in bilen hos bilhandlaren du planerar att köpa din nästa bil från. På DAAL Bil tar vi gärna emot inbyten och hjälper dig hitta en ny bil som passar just dina behov.

Vanliga frågor

Köper ni in alla bilar?

Vi köper din bil oavsett märke eller modell. Däremot jobbar vi främst med bilar som max är 10 år gamla och gått mindre än 18 000 mil.

Löser ni mitt befintliga billån?

Ja, vi löser eventuella lån på din bil och betalar ut resterande belopp direkt till ditt konto.

Hur hämtar ni min bil?

Vi hämtar upp din bil inom hela Sverige helt kostnadsfritt. När du du har godkänt vårt bud planerar vi in en upphämtningstid.

Löser ni min företagsleasing?

Ja, vi löser din leasing av din tjänstebil. Olika banker har olika villkor. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Behöver jag städa och tvätta bilen?

Nej, det fixar vi!

Gör ni avdrag för skador?

Vi kan behöva göra mindre avdrag för skador men om de redan finns i beskrivningen av bilen kommer de vara inräknade i budet. Vi tar alltid hänsyn till bilens ålder och accepterar visst slitage.

Får jag lämna bilen hos er?

Självklart!

Behöver jag göra några förberedelser?
  1. Ha samtliga bilnycklar redo

  2. Ha tillgång till det gula registreringsbeviset från Transportstyrelsen (om bilen inte är leasad)

  3. Packa in den extra hjuluppsättningen i bagageutrymmet

Värdera din bil innan försäljning

Det första steget när du vill sälja din bil är att få den värderad. Enklast är att kontakta en bilfirma. Att värdera sin bil privat inför en försäljning kan vara svårt då det gäller att ha både god kunskap om bilens modell samt den svenska bilmarknaden. Hos oss på DAAL Bil kan du känna dig säker att din bil kommer värderas av erfarna bilexperter efter den svenska marknaden. I värderingsprocessen tar vi alla faktorer i åtanke för att ge en så rättvis värdering som möjligt. Du kan läsa mer om att värdera din bil här.